In jaar tijd 100.000 daken met zonnepanelen erbij

The Solar Future NL belicht sterk groeiende Nederlandse zonne-energiemarkt

AMSTERDAM/ROTTERDAM – Net als in voorgaande jaren is de Nederlandse zonne-energiemarkt in 2013 sterk gegroeid. Het afgelopen jaar werden er op ruim 100.000 nieuwe daken zonnepanelen geplaatst, waardoor het totale aantal in de buurt van de 200.000 uitkomt. Het totale vermogen aan zonnestroom groeide met ruim 82 procent.

Read More

REPORT: Nederland: 100% Duurzame Energie in 2030

Dit rapport, deze visie, deze agenda wil antwoord geven op de vraag: als we het willen, kunnen we dan binnen twintig jaar overschakelen op een volledige duurzame energie voorziening? Is het technische mogelijk? Blijft ons energiesysteem dan minstens even betrouwbaar? Kunnen we die overgang betalen en leidt het tot een betaalbare energievoorziening in 2030? Zijn er onoverkomelijke obstakels, waardoor het niet kan binnen twintig jaar? Stel dat we de urgentie onderkennen en het echt willen, kan het dan, 100% duurzame energie in 2030?

Read More

Douane verscherpt controle op Chinese zonnepanelen, diverse merken in Rotterdam vastgehouden voor nader onderzoek

Nederlandse installateurs worden momenteel getroffen door een verscherpte controle van de douane in de haven van Rotterdam. Waar in de afgelopen maanden niet of nauwelijks controle plaatsvond op de herkomst van Chinese zonnepanelen, voert de douane momenteel zeer strikte controles uit. Een speciaal team van de douane is hiertoe ingericht. Tot op het moment dat zij met zekerheid vaststellen dat producten volledig buiten China geproduceerd zijn, worden diverse merken geblokkeerd.

Read More

Enphase Energy viert 3000e installatie in Nederland in minder dan 24 maanden

LYON, Frankrijk – 10 maart 2014 – Enphase Energy, Inc. viert dat de onderneming precies twee jaar actief is op de Nederlandse zonne-energie markt, een mijlpaal waarbij in twee jaar tijd 3000 Enphase-systemen zijn geïnstalleerd. Uitgedrukt in cijfers houdt dit in dat alle Enphase-installaties samen tot nu toe meer dan 6,5 GWh aan schone energie hebben geproduceerd. Dit komt overeen met een compensatie van meer dan 4.500 ton CO2. Enphase is in Nederland actief sinds 10 maart 2012, de dag waarop nu twee jaar geleden het eerste Enphase-systeem werd geïnstalleerd.

Read More